Denne blomsten holder Skogbrunsneglen og myggen unna.

Skogbrunsneglen og myggen holder seg unna denne planten.

Lavendel er en plante som ikke bare lukter godt, men den er også nyttig å ha i hagen.

Holder myggen unna. Planter du lavendel rundt uteplassen din, vil myggen holde seg unna. Alle myggene blir ikke borte, men antallet blir kraftig redusert. Grunnen til dette er at lukten av lavendel påvirker radarsystemet deres så derfor forsøker de å holde seg unna.

Lavendel er derfor lurt å bruke som myggolje. Myggstift som man kjøper kan gi allergiske reaksjoner og blir advart mot å bruke på små barn. Myggolje kan du kan enten lage det selv eller kjøpe på apoteket.

Holder Skogbrunsneglen unna. Det finnes to planter som du kan plante rundt åkeren eller bedet ditt for å holde Skogbrunsneglen borte. Det er Buksbom og Lavendel.

Buksbom har vært mye brukt for å ramme inn bed i Europeiske parker. De senere årene har denne planten vært sterkt angrepet av sykdom. Denne sykdommen gjør at planten først får visne partier. Når det har skjedd må du kvitte deg med planten omgående for å unngå at det sprer seg til naboplanten.

Lavendel er også en plante som holder brunsneglen unna. Den kan gjerne blitt litt høy å ha i forkant av bedet. Man planter som regel lavere blomster i forkant og så blir de høyere og høyere jo lenger bak i bedet man kommer.

Ta stiklinger. Stauder er dyrt og Lavendel er ikke noe unntak. Skal du plante rundt en åker eller ett bed kan det fort bli dyrt å kjøpe ferdige planter. Kjøper du en plante kan du få minimum 30 nye det første året uten noe problem.

Slik gjør du det.

 • Riv av en stilk fra mor planten. Her er det viktig at du prøver å få en hale på stiklingen.

Nå som det er varmt og tørt kan det være lurt å la de stå i vann en liten stund slik at de trekker til seg ekstra vann.

 • Stikk de så ned i en blomsterpotte. De trives aller best i ytterkanten av potten. Jeg hadde så mange at jeg måtte bruke hele blomsterpotten og det har gått fint.
 • Knip bort blomsten. Dette er lurt for at stiklingen ikke skal bruke energien oppover mot blomsten, men nedover mot røttene.
 • Vann rikelig.

Etter ett par uker har de satt røtter og har blitt kraftigere. Når de har blitt dobbelt sin diameter kan de plantes ut i bedene.

Samme metode bruker du når du skal formere Buskbom eller andre planter. Veldig enkelt og utrolig kjekt.

Håper at dette var til inspirasjon. Ønsker deg en fin sommerdag.

Klem fra Elisabeth

NRK lager en reality serie fra Bergen

Det skal spilles inn en reality serie fra Bergen nå på sensommeren. Dette er ett veldig spennende prosjekt som jeg er så heldig å få ta del i.

Det hele skal foregå i år 1764. Du kan lese mer om det her:

http://www.nrk.no/kultur/1.11508404

I første omgang skal jeg ha med uterommene å gjøre. Hagen har Guri Giæver og jeg planlegt sammen. Guri har jobbet som scenograf for tv og filmbransjen i 30 år. Det er kjempe spennende og gøy å lære hvordan de gjør det i film og tv bransjen.

Jeg beveger meg også innendørs. Jeg er veldig glad i gamle ting, så kreativiteten min løper løpsk også her. Jeg pleier å tulle med at jeg er glad i antikviteter, det ser du bare på mannen min som er mye eldre enn meg.

Foto: NRK

Jeg håper jeg også kan få prøve slike gamle kjoler fra den tiden for de har alltid fascinert meg.

Gamle fjøs og låver. Turen har gått i gamle fjøs og gården for å finne effekter som kan brukes. Alt fra gamle hageredskaper til pyntegjenstander er av interesse. Det er mange som har gamle ting liggende som de aldri får brukt. Har du noen selv eller kjenner du noen som har noe spennende liggende? Ta kontakt for vi blir vi glad for å få kjøpe eller leie det. Her er det ett pluss at det ikke er godt vedlikeholdt. Ingenting kan se ut som det kommer rett fra butikken når det skal forestille at det er fra 1764.

Trenger epletre og ripsbusker.

Det som brenner nå er å finne ett epletre som skal plantes ned i denne hagen. Det bør se litt gammelt ut, men ikke ha så store røtter. Da blir det blir altfor vanskelig å grave opp, selv med minigraver. Vi vil nødig skade hele plenen.

Vi trenger også noen store ripsbusker. De bør ha en del bær. Kjenner du noen som har ett epletre eller ripsbusker de kunne hjulpet oss med? De kan få andre blomster, trær eller kontanter for det.

Buskene og trærne får en sentral plass i reality serien.
Kontakt meg på tlf: 9181.39.95 eller mail: elisabeth.uro@gmail.com

Mye å gjøre i forkant av tv innspillingen

I dag startet vi tidlig med å hente blomster. Målet var å rekke å spise lunsj på gården sammen med både deltagerne og de andre film folka. Dagens første oppgave var å hente planter i drivhusene til deltagerne. Det å gå inni drivhusene for å se hvordan de hadde behandlet plantene og tingene rundt seg var veldig gøy. Jeg hadde ikke møtt noen av deltagerne, men etter å ha gått gjennom parsellen deres og nå gjennom drivhusene deres følte jeg at jeg allerede hadde dannet meg ett bilde av dem.

Noen hadde det pent og ryddig rundt i drivhuset og parsellen, mens andre var ikke så opptatt av orden. Det som er bemerkningverdig er er at de som hadde ett pent drivhus også hadde noen av de kraftigste og fineste plantene.

Her er noen av drivhusene som deltagerne har hatt dyrket frem og oppbevart plantene sine. Blomster barnevakten Olga passer flittig på at blomstene har det bra nå mens deltagerne er på location for å spille inn en ny episode.Bilde

Olga er en herlig og kunnskapsrik ung dame med mye kunnskap og kjærlighet for blomster. Jeg håper å treffe henne igjen til neste innspillings-dato. Mens vi lo og hadde det kjekt, måtte Johnny bære blomster.

Da vi kom opp på location var lunsjen nesten over. Det krydde av journalister som tok bilde av deltagerne der. Dagbladet og Se og Hør var noen av de som var tilstede. Det blir sluppet av pressen på lørdag.

Etter at det var over gikk deltagerne til parsellen sin for å starte innspillingen.

Dommerne gikk så rundt for å bedømme blomstene som vi hadde fraktet. Det var noen vi var litt redde for skulle knekke. Det var mye vind og de hadde blitt fraktet i lastebil halvannen time. så alt kunne skje på turen. Følte ett øyeblikk at noe av deres skjebne lå i våre hender.

Mens de andre filmet i parsellhagen fikk da en hyggelig prat med produsenten og dommerne. Darren Saines kjenner jeg litt fra før. Han skrek bare ut da han så meg: Elisabeth er du her også, du er jo overalt du.! Han har helt rett i det for der det er snakk om hage er jeg tilstede. Vil man noen vei, så må man vise at man er engasjert.

Når produsenten spør om han skal ta bilde av oss, så er det bare til å gjøre som han sier da. I morgen går turen til Drammen. Hageselskapet arrangerer årsmøte. Etter tre dagers møte går turen rett hjem igjen til Bergen. Tro det eller ei, men da skal jeg hoppe rett inn i kulissene i ett annet tv program.

Første dag på filmsettet.

I dag har jeg gjort noe kjempegøy og spennende. Johnny Derås som er fylkesleder for Hageselskapet Akershus, og jeg var på location for innspillingen av et hageprogram som skal vises på TV2.

Vi startet tidlig på dagen for vi skulle hente blomster hos Vestby planteskole og Blomsterringen på Lørenskog.

Her står Johnny og snakker med Lillegutt som resten av familien kalte han. Etter at en av de store blomsterkjedene har etablert seg i nabolaget har de merket en god økning i salget. Ikke rart det for her var utvalget upåklagelig, og det samme gjelder prisene. Det viser også at vi har blitt mer bevist på å kjøpe kvalitet, også når det kommer til planter.

Det var blomster så langt øyet kunne se. Jeg falt helt for noen duftende klatreroser.

Så gikk turen til Blomsterringen for å fylle opp resten av bilen.

Johnny stuet og festet de godt. Det hadde vært krise om de hadde tippet og blitt ødelagte. Det gikk heldigvis bra, for sjåføren kjørte så forsiktig som hun bare kunne.

Etter halvannen time var vi på plass på location. Det var rett og slett nydelig der, så de har atter en gang plukket ut riktig sted for ett slikt program. Jeg fikk tatt mange bilder, men de får jeg ikke lov til å dele før sendingen er i gang.

Vi fikk gå rundt og se hva de forskjellige deltagerne hadde brukt av materialer og hvilke stilart de har valgt å bruke. Det var utrolig gøy å gå rundt der for å danne seg ett inntrykk av personene bak hagene. I morgen blir det innspilling, og det gleder jeg meg veldig til.

Derfor bør tulipanløkene komme opp nå.

Nå er de fleste tulipanene dessverre avblomstret. Det evige spørsmålet er stilken skal klippes ned for så å stå i bedet til neste blomstring? Eller om løkene skal opp for å tørkes? Jeg må innrømme at jeg alltid har latt tulipanløkene mine stå i bedet, men i år valgte jeg å ta de opp.

Det som var avgjørende for min del var rett og slett at skogbrunsneglene elsker enkelte løker. På hytten plukket jeg 107 brunsnegler på 10 minutter, og alle var på tulipanene. Da var det bare til å begynne å spa opp i en fei, for nistemat for Skogbrunsneglen skulle de ikke bli.
Alle løkblomster er var for mye regn. De råtner fort hvis de står i jorden hvis det blir en vår sommeren og høst.

Hvordan behandler man tulipanløker?

 • Når stilken har begynt å visne ned kan du plukke de opp.
 • Stilken kan nå tas bort, for mesteparten av kraften har gått tilbake til løken.
 • Så deler du den opp på lik linje som du deler en hvitløk fra hverandre. Som du ser på bildet over har tulipanen dannet flere nye løker siden jeg satt de ned i høst.
 • Sorter løkene. Når du begynner å dele løkene ser du at en tulipan løk har laget to og gjerne tre store nye løker. De store kan plantes til neste år. De små er ikke noe å samle på for de er for svake til å bære en blomst, så de vil du kun bli blader på.
 • Ta bort alt som som er vissent rundt løken slik at den er hvit og fin.
 • Legg de i ett tøy nett slik at de kan luft tørke.
 • De bør oppbevares tørt, og helst ikke i solen.
  Til høsten kan de plantes ned igjen og da har du forhåpentligvis fått enda flere fine tulipaner.

Jeg hang mine tulipaner på en spiker på baksiden av hytten. Her er de i le for vær og vind.

Nå gir de bort alle vårblomstene

Jeg vil tro at Bergen kommune er den kommunen i Norge som bruker mest penger på blomster. Budsjettet er på hele 30 millioner. Da er lønninger og alle kostnader medberegnet. 90 % av pengene til beplantning blir brukt langs Lille Lungegårdsvann, utenfor Hotell Norge og opp mot teateret.

De planter alltid tett i tett med tulipaner, men de bruker også en del stauder. Ingen av disse blomstene blir tatt vare på. Grunnen til dette er to ting, plassmangel fordi Grønn etat er redde for at tulipaner som har vært i jorden tidligere kan spre sykdommer til bedene. For å forsikre seg om at dette ikke skal skje skifter vi også ut jorden foran hver sesong, sier Anne Berit Storheim som er ansatt ved Grønn etat.

Denne uken gravde de opp tulipanløkene. Helt tilfeldig kom jeg forbi i arbeidsklær, og med kasser og poser i bilen, så da var det bare til å kaste seg over herligheten. Marita som er leder for Husnes hagelag fikk også ta del i denne herligheten.

Det ble litt ca. 80 tulipaner på meg og like mange til Marita.

Jeg må si at vi følte oss som to små barn som hadde vunnet den største bamsen på øverste hylle på hele tivoliet. Disse tulipanene er lilla og aldeles nydelige. Nå skal de få visne helt ned for å samle kraft til neste blomstring. Jeg fikk ett tips fra en gartner om at disse gjerne burde komme i jorden allerede i september.

Hageprogram spilles inn i Bergen.

Vi som elsker hage har lenge savnet flere hageprogrammer. Nå er innspillingen kommet i gang på Tv 2 sin satsing. I dette programmet skal de kåre Norges beste hobbygartner. Innspillingen foregår på Østlandet, og pågår frem til midten av august.

Det kommer enda ett hageprogram og innspillingen skal foregå her i Bergen. Innholdet i dette programmet forblir en hemmelighet en stund til. Produsenten trenger derimot litt hjelp fra Bergens publikummet.

De er på jakt etter store bærbusker med mange knyttinger. Stikkelsbær, rips og solbær busker er de på jakt etter. Har du en bærbusk som du vil selge til dette formålet?
Det er viktig at de kommer frem med gravemaskin til der hvor busken er tilfelle det trengs.

Send meg en melding på 91813995 hvis du kan hjelpe.

Hilsen Elisabeth

Planteloppemarked over hele Bergen

Fra førstkommende helg starter planteloppemarkedene her i Bergen
Hagelagene har mange fine stauder, busker og trær som selges på plante-marknadene. Prisen kan være ned mot 1/4 av det som det koster på plantesentrene.

Er du på jakt etter noe spesielt, kan være heldig å finne det her.
Vi er så heldig at vi har mange medlemmer og hagevenner som donerer fine og spennende planter til sine lokal lag i denne anledningen. Noen skatter kan fort dukke opp her.

Hvilke planter selges på planteloppemarkedet?
Hovedsaklig kommer det inn alt av stauder (flerårige blomster), bunndekkere, busker, trær, iris, og krydderurter.
I år har Arboretet gitt flere sjeldne Rhododendron til Fana hagelag. Disse selges for kun kr. 200,- stykket.
Siden våren kom så tidlig i år er det flere planter for salg enn tidligere år.

Itillegg til disse plantene har Fana hagelag fått inn 30 andre kasser.

Oversikt over planteloppemarkedene i Bergensområdet.
Lørdag 24 arrangeres det planteloppemrked på følgende steder:

 • Sotra, kl.11-14.Arrangeres på Sotratrappo.
 • Åsane,kl.13-15. Arrangeres ved Shellstasjonen ved Salhuskrysset.
 • Fana, kl. 10-12 (avsluttes tidligere hvis det går tomt for blomster). Arrangeres utenfor Fana Kulturhus på Nesttun.

25. mai kl. 10-14 arrangerer Arna hagelag planteloppemarked ved Øyrane torg.
15. juni kl. 12-16 arrangerer Laksevåg hagelag sitt planteloppemarked. Dette foregår på Damsgård hovedgård.
Alle i Hageselskapet har fått en innføring i hvordan man kan unngå at kundene får skadedyr og ugress med på kjøpet. Vi anbefaler likevel å sjekke plantene før du setter dem i jorda.

Kommunen gir deg nå deler av gårdsbruk, og det helt gratis

Ønsker du deg en jordflekk hvor du kan dyrke økologiske grønnsaker?
Da bør du gripe sjansen nå. Bergen kommune har frigitt store deler av mark i alle de fleste bydelene. Bergen kommune har til nå fordelt ansvaret på disse parsellhagene mellom organisasjonene Fremtiden i våre hender og Bærekraftig liv.

I Laksevåg bydel er det foreløpig ikke parsellhager. Laksevåg hagelag og Bergen kommune er i forhandlinger om å få frigitt jord for å starte en parsellhage.

Liten etterspørsel her i Bergen i motsetning til Oslo.
Sara Skouen J ved Grønn etat sier at «vi i Grønn etat har merket en økning i antall folk som ønsker å dyrke på tilgjengelige parseller, men som vi til nå kun har måttet henvise til Fløen der det er fullt og lang venteliste fordi det ikke har vært andre alternativer.. Først denne våren de to andre alternativene har dukket opp (Framtiden i våre hender og Gårdsparken som hun begge har jobbet med). Grønn etat jobber en del med å gjøre flere arealer tilgjengelige for nettopp dem som til nå ikke har fått mulighet. Det er masse folk i Bergen som kunne tenke seg dette. Ikke nødvendigvis så mange færre enn i Oslo, men der har tilbudet vært langt større enn her slik at flere kjenner til det også.»

I Oslo er det også stor pågang og lang ventetid på parsellhager. Bærekraftig liv startet blant annet et parsellag i Bjørvika midt i Oslo sentrum. Herligheten som den ble kalt, ble etablert for noen år siden og er et midlertidig tiltak. De fikk låne jorden i fire år, eller inntil byggeplanene blir satt i gang. Da de inviterte til informasjonsmøte kom det 400 mennesker, og de hadde kun 50 parseller tilgjengelig. De klarte å utvide og fikk plass til 100 parseller. Hver parselleier fikk fem pakkekarmer som de kan plante i.

I Fjellveien ved Mon Plaisir har organisasjonen Fremtiden i våre hender startet et parsellag som de kaller for Fremtidshagen. Nå er det bare fire pallekarmer der, men de håper at flere vil melde sin interesse. Du være medlem av organisasjon for å få parsell.

Organisasjonen Bærekraftig liv er de som har flest parsellhager i Bergen. Hos dem kan alle få parseller; skoler, foreninger, lag, de uten hage og de med hage er velkommen. Bergendal gård er ettt nydelig sted i Sanddalen er det lagt opp at vi kan komme og dyrke våre grønnsaker.

Det var nesten noe magisk med det stedet. Grønne enger, fuglekvitter, vannet som sildrer i bekken, lukten av hylleblomster. En og annen fisk svømte også oppover bekken.
Her var det som om tiden hadde stått stille de siste 100 år.
I utgangspunktet skulle jeg opp for å presentere Hageselskapet, men gikk derfra med en parsell til Fana hagelag og en til meg selv.
Når man er i et miljø hvor alle har samme lidenskap og interesse er det veldig lett å knytte til seg nye bekjentskap. Slik er det for Hageselskapet sine medlemmer, og jeg merket fort at det var slik her også.

Alle som møtte opp den dagen ble lovet en parsell. Det ble bare utdelt 15 parseller på 4×6 meter, men 15 andre interessenter kom til dagen etter. Det er mange parseller tilgjengelig hvis du har en drøm om å produsere egne grønsaker.

Noen ønsket å få jordflekken sin frest opp, mens andre ønsket å dyrke på en permakultur. De som valgte sistnevnte er opptatt av å beholde jordlaget slik det opprinnelig er, for så å dyrke oppå jorden. De dekker selvsagt over, men bruker gjerne aviser og jord.

Magnhild Hauge Oppedal og Jenny Høyberg fikk hver sin parsell. Magnhild er utdannet biolog, og er opptatt av å dyrke økologisk. De ønsket begge å dyrke permakultur. Jeg derimot valgte å få jorden pløyd.

Her er Fana hagelag sin parsell. Trond som er nestleder i Fana står og snakker med våre nye parsellnaboer.

Her er min lille jordflekk. Jorden blir frest opp i helgen, så i mellomtiden kan jeg planlegge hva jeg skal sette ned. Min første tanke er å sette poteter for det bidrar med at jorden blir bedre til neste år. Brokkoli, purre og salat-løk har jeg forkultivert, så de er klare til å putte i jorda. Så på mandag går turen til gartneriet for å kjøpe settepoteter og kanskje også noen løk.

Ønsker du være med i ett parsellag?
Du kan møte opp på Bergendal gård i Kringlebotn 490, tirsdag 27. mai kl. 18.30.
Ta med målebånd,fire pinner og tau til å måle opp parsellen din. Bærekraftig liv setter pris på om du først melder din interesse på deres facebook side.

 • Bærekraftig liv: Pål Røynesdal ønsker at alle forespørsler går gjennom deres Facebook-side Etablering av parsellhager.
 • Fremtiden i våre hender: E-post: fremtidshagen@gmail.com Telefon: (+47) 22 03 31 50
 • Laksevåg hagelag. På deres Facebook-side vil de informere når de legger ut parseller. Sissel Helen Sletten Bjelland er leder for Laksevåg hagelag.
  Ønsker du å melde deg inn i Laksevåg hagelag kan hun kontaktes på tlf. 958 45 517.

Har du spørsmål om hva Hagelaget er, så finner du mer informasjon på Hageselskapet.no. Du kan også kontakte meg for spørsmål. Jeg er fylkesleder og kan sette deg i kontakt med ditt lokale lag om du ønsker det.

Vennlig hilsen Elisabeth H Urø tlf: 91813995, mail elisabeth.uro@gmail.com

Bergen kommune gir bort åkre, men interessen er liten.

Ønsker du deg en jordflekk hvor du kan dyrke økologiske grønnsaker?
Da bør du grip sjansen nå. Bergen kommune har frigitt store deler av mark i alle de fleste bydelene. Bergen kommune har til nå fordelt ansvaret på disse parsellhagene mellom organisasjonene Fremtiden i våre hender og Bærekraftig liv.

I Laksevåg bydel er det forløping ikke parsellhager. Laksevåg hagelag og Bergen kommune er i forhandlinger om å få frigitt jord for å starte en parsellhage.

Liten pågang på parsellhager i Bergen i motsetning til Oslo.
Sara Skauen på Grønn etat sier at de har merket overtakende liten forespørsel etter parsellhager i Bergen. Fløen parse lag er godt etablert og har over 5 års venteliste, mens andre nyetablerte parsellag sliter med å få utdelt parseller.

I Oslo er det også stor pågang og lang ventetid på parsellhager. Bærekraftig liv startet blant annet ett parsellag i Bjørvika midt i Oslo sentrum Herligheten ble etablert for år siden og er ett midlertidig tiltak. De fikk låne jorden i 4 år eller inntil byggeplanene blir satt i gang. Da de inviterte til parsellmøte kom det 400 mennesker og de hadde kun 50 parseller tilgjengelig. De klarte å utvide og fikk plass til 100 parseller. Hver parselleier fikk 5 pakkekarmer som de kan plante i.

I Fjellveien ved Mon Plaisir har organisasjonen Fremtiden i våre hender startet ett parsellag som de kaller for Fremtidshagen. Nå er det bare fire pallekarmer der, men de håper at flere vil melde sin interesse.

Organisasjonen Bærekraftig liv er de som har flest parsellhager i Bergen. Hos dem kan alle få parseller, skoler, foreninger, lag, de uten hage og de med hage er velkommen. Denne uken vard det Fana som fikk sin parsellhage. Ett nydelig sted i Sanddalen er det lagt opp at vi kan komme og dyrke våre grønnsaker.

Det var nesten noe magisk med det stedet. Grønne enger, fuglekvitter, vannet som sildret i bekken, lukten av Hylleblomster og ørret som svømte i bekken. Her var det som om tiden hadde stått stille de siste 100 år. I utgangspunktet skulle jeg opp for å presentere Hageselskapet, men gikk derfra med en parsell til Fana hagelag og en til meg selv. Når man er i ett miljø hvor alle har samme lidenskap og interesse er det veldig lett å knytte til seg nye bekjentskap. Slik er det for Hageselskapet sine medlemmer, og jeg merket fort at det var slik her også.

Alle som den dagen ble lovet en parsell. Det ble bare utdelt 15 parseller, men 15 andre interessenter kom til dagen etter. Det er mange parseller tilgjengelig hvis du har en drøm om å produsere egne grønsaker.

Noen ønsket å få jordflekken sin frest opp, mens andre ønsket å dyrke på en permakultur. De som valgte sistnevnte er opptatt av å beholde jordlaget slik det opprinnelig er, for så å dyrke oppå jorden. De dekker selvsagt over, men bruker gjerne aviser og jord.

Magnhild Hauge Oppedal og Jenny Høyberg fikk hver sin parsell. Magnhild er utdannet biolog, og er opptatt av å dyrke økologisk og de ønsket begge å dyrke permakultur. Jeg derimot valgte å få jorden pløyd.

Her er Fana hagelag sin parsell. Trond som er nestleder i står og snakker med våre nye parsellnaboer.

Her er min lille jordflekk. Jorden blir frest opp i helgen, så i mellomtiden kan jeg planlegge hva jeg skal sette ned. Min første tanke er å sette poteter for det bidrar med at jorden blir bedre til neste år. Brokkoli, purre og salat-løk har jeg for…. så de er klar til å putte i jorda. Så på mandag går turen til Stend gartneri for å kjøpe settepoteter og kanskje også løk.

Ønsker du være med i ett parsellag?

 • Bærekraftig liv: Pål Røynesdal ønsker at alle forespørsler går gjennom deres facebook side som heter Etablering av parsellhager: https://www.facebook.com/events/560356040749475/.
 • Fremtiden i våre hender: E-post:post@framtiden.no. Telefon: (+47) 22 03 31 50
 • Laksevåg hagelag. På deres facebook side vil de informere når de legger ut parseller. https://www.facebook.com/pages/Laksevåg-Hagelag/527424710628135?ref=ts&fref=ts. Sissel Helen Sletten Bjelland er leder for Laksevåg hagelag. Ønsker du å melde deg inn i Laksevåg hagelag kan hun kontaktes på tlf. 958 45 517.

Har du spørsmål om hva Hagelaget er, så finner du mer informasjon på Hageselskapet.no. Du kan også kontakte meg for spørsmål. Jeg er fylkesleder og kan sette deg i kontakt med ditt lokale lag.

Vennlig hilsen Elisabeth H Urø tlf: 91813995, mail elisabeth.uro@gmail.com

hageoghus

Følges av 63 medlemmer.
Origo hageoghus er en sone på Origo. Les mer

Elisabeth Heggland Urø er 45 år og kommer fra Bergen. Hun er aktiv i Hagelaget, og er fylkesleder i Hageselskapet Hordaland, samt sekretær i Fana hagelag.
Hun har alltid hatt stor sans for interiør, men hageinteressen kom for fult da de 2009 kjøpte et eldre hus på Bønes, fra 1965. De forrige eierne ville rive huset for å bygge 10 leiligheter på tomten, og ingenting hadde blitt vedlikeholdt, hverken inne eller ute. Etter utallige timer har de begynt å få stell på tingene. Hagen har fire rom og er utrolig spennende. Et rom som er minner om oldemors hage med epler, pærer, kirsebær,solbær, stikkelsbær, asparges mm. I dette rommet har hun også en liten grønnsaksåker med blant annet brokkoli, poteter, løk, og urter. Elisabeth har også en stor japansk hage med en liten hagedam og mosebed. Hun er mest glad i den Japanske hagen.

Du kan også følge hennes daglige innlegg på hagebloggeren.no
Protettbilder som er brukt i headingen er tatt av Rolf Sejersted.
Elisabeth blogger i samarbeid med Bergensavisen._

Annonse